150 professionals a la 6a COMTIC

Publicat per Ignasi Fernández el

VI Jornada COMTIC

El dijous 21 de novembre de 2019 va tenir per segon any consecutiu, a Pineda de Mar, la Jornada anual que aplega a professionals del sector públic local vinculat a les Tecnologies de la Informació i Comunicació.

La jornada va ser tot un èxit. Van assistir 150 professionals provinents d’Ajuntaments de tota Catalunya, representants de les diferents diputacions catalanes, universitats, representants d’algunes empreses privades especialitzades en el sector i el Col·legi d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COETIC).  

La jornada, va ser inaugurada per l’alcalde, Xavier Amor, que va elogiar la feina que es realitza dins dels serveis TIC de totes les corporacions catalanes, siguent el motor que fan que molts projectes innovadors es puguin dur a terme. 

Es van presentar els projectes de portal de transparència i dades obertes realitzat amb tecnologia Blockchain per l’Ajuntament de Valls (video).  Es va presentar el portal de dades obertes i les diferents tecnologies i arquitectures d’informació que utilitza l’Ajuntament de Tarragona (video).  Els companys de la Diputació de Lleida  van presentar el projecte SITMUN amb el que donen suport de cartografia a tots els municipis de la província (video). L’Administració Oberta de Catalunya (AOC) va presentar diferents eines de mesura i indicadors de maduresa en l’ús de les tecnologies d’informació en l’administració electrònica així com el disseny i arquitectura de la seva infraestructura dels sistemes d’informació dels diferents serveis que ofereixen a les diferents administracions catalanes (video).   L’empresa AMAZON (AWS) va presentar les diferents modalitats de serveis al núvol que ofereixen així com diferents models de contractació, que posteriorment el responstable d’infraestructures de tecnologia de la CCMA va finalitzar amb recomanacions i elements a tenir en compte alhora de fer uns plecs d’aquestes característiques. Els membres de l’Ajuntament de Barcelona que van assistir a la jornada van presentar la seva innovadora infraestructura de sistemes amb KUBERNETES (vídeo). En la recta final de la jornada, el CCN-CERT va realitzar dues xerrades explicant els catàleg de serveis que oferèixen per donar compliment al ENS així com les últimes tendències en atacs informàtics (video).  LOCALRET va presentar les línies generals del projecte WIFI4EU així com els requisits per la contractació d’aquests projectes.   I la jornada va finalitzar amb les recomanacions sobre els límits legals dels caps de tecnologia per part del cos de Policia Nacional (video), i amb el cas d’un dels atacs informàtics rebuts en administracions públiques locals aquestes últimes setmanes amb l’explicació de com es va actuar per part de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès (vídeo). 

A la cloenda, la regidora de Pineda [email protected], Ester Puertas, va agraïr l’assistència i interés tant els ponents com dels participants en els diferents debats.

La jornada va concloure amb un dinar, on es va poder acabar de compartir experiències, contactes, projectes interns. I d’on també han sortit diferents idees i projectes a desenvolupar aquest any via la COMTIC.

Es poden visualitzar les fotografies de la jornada a: https://flic.kr/s/aHsmJwsHvL

Categories: jornades